Een dagje uit naar Papenburg

Afgelopen zaterdag heb ik een leuke dagtrip gemaakt naar Papenburg, een stadje net over de grens in Duitsland. Ik ben vanuit Dwingeloo vertrokken en heb genoten van de rit door het mooie landschap. Het was een rustige weg en het weer was perfect: niet te warm en lekker zonnig. Zie hieronder de rit in versnelde vorm.

Papenburg is een gezellige stad met een historisch centrum vol met leuke winkels en terrasjes. Bij aankomst heb ik mezelf getrakteerd op een heerlijke kop koffie met gebak bij een van de vele cafés. Daarna heb ik een wandeling gemaakt langs de grachten en de oude scheepswerven. Ik heb ook een aantal mooie foto’s gemaakt van de kleurrijke huizen en de bloemen.

Na het verkennen van de stad ben ik nog wat in de omgeving gaan rijden om meer van de Duitse sfeer te proeven. Ik kwam langs verschillende dorpjes en boerderijen die er allemaal netjes en verzorgd uitzagen. Aan het eind van de middag ben ik teruggekeerd naar Papenburg om te gaan eten bij een grill restaurant. Tot mijn verbazing waren er vier van de vijf tafels bezet door Nederlanders. Blijkbaar weten zij ook waar je goed en voordelig kunt eten!

Ik heb genoten van mijn dagje uit naar Papenburg en ik kan het iedereen aanraden die eens iets anders wil dan de bekende bestemmingen. Het is een mooie en gastvrije stad met veel te zien en te doen. Ik ga zeker nog eens terug naar deze plaats.