Dronevluchten boven de rivier de Douro

Tijdens de vakantie in Portugal heb ik wat opnamen gemaakt met de drone. De kracht van Europa is dat regelgeving zoveel als mogelijk wordt geharmoniseerd. Zo ook met drones, maar toch net weer andere afspraken in Portugal. Zo moet je weer een extra registratie uitvoeren en de code op de drone plaatsen, zucht.

Maar eenmaal dit gedaan, dan kan je wel even genieten.

Hier de opname in de Douro vallei in Portugal. Deze opname is gemaakt boven de rivier en het dorpje Ribadouro. Verder zie je een rivier cruiseschip aan het eind van de opname. Hier zie je regelmatig verschillende versies van voorbij komen. De een wat mooier en groter dan de ander. Het schip voer richting Peso da Régua. Dat is overigens waar ik mijn tweede opname gemaakt heb.

Opname geschoten in UHD 4k kwaliteit boven de rivier de Douro in Portugal, video 1 van 2
Opname geschoten in UHD 4k kwaliteit boven de rivier de Douro in Portugal, video 2 van 2

De tweede opname is tevens gemaakt boven de rivier de Douro, maar bij een plaats met de naam Samodães, dichtbij het grotere Peso da Régua. Hier is ook een schitterend hotel, Quita da Pacheca, waar je naast prachtige en bijzondere kamers ook goed kan eten. En er is een mogelijkheid tot wijnproeven. Niet voor de kleine beurs.