Europa-Park met een Tesla Model 3

Afgelopen donderdag zijn we met de familie naar Europa-Park gegaan. Ik met de Tesla en de rest met een op benzine lopende ICE.

Vanaf ons vakantieadres in het Zwarte Woud is het een kleine anderhalf uur rijden. Meeste bergafwaarts dus dan zie je in eerste instantie het aantal beschikbare kilometers gelijk blijven totdat je weer echt zelf energie nodig hebt voor versnelling of om de berg weer op te rijden. Prachtig om te zien en een heerlijkheid om met een Tesla in de bergen te rijden. Gas bij voor verstellen en normaal gesproken heb je het rempedaal niet nodig omdat je bij een normale setting je voldoende af kan remmen als je de berg afgaat. Alleen bij verschillende 25% dalingen of echt scherpe bochten na een rechter deel is remmen via de schijfremmen nodig.

Eenmaal gearriveerd in Rust bleek dat ik de juiste beslissing genomen had. Voor 13 euro meer (20 euro maar) had ik een gereserveerde parkeerplek gekozen,. Het park ging om 9h ‘s ochtends open, maar om 8h30 stonden we al in de file vanaf de snelweg. Dichtbij het park bleek de gereserveerde parkeerplekken een eigen toegangsweg te hebben en hierdoor een heel stuk sneller langs de vele auto’s kunnen zoeven. En het plezier werd nog groter toen bleek dat er ook twee laadpalen beschikbaar waren op het erg rustige parkeerterrein vlak naast de ingang. En deze is nog complementair, gratis, ook. Hele fijne, correcte, service en wij stapten na 19h in een vol geladen en koele auto in. Terwijl de temperatuur in het park naar een 34 graden was gestegen.

Kortom; met een elektrische auto naar Europa-Park geef je 13 euro extra uit voor extra service en een gratis laadsessie. Prima service!

Overigens; ook met een ICE zou ik voor deze parkeerservice bieden. Het park zou voor mij ook 2x zo duur mogen als er 2x minder mensen komen. 😉