Apple Pay over 14 dagen bij ING

Het ziet er naar uit dat per 1 juni Nederland breeduit kan genieten van Apple Pay. In eerste instantie exclusief via de ING Bank. Maar het zal na een aantal weken of 1-2 maanden breder worden geïntroduceerd.

Nu via Bunq en gek hoe snel je hier aan went

Vanaf maart vorig jaar ben ik één van de gelukkigen die via Bunq al meer dan een jaar van Apple Pay gebruik maakt. Dat was toen puur uit nieuwsgierigheid, maar ik had niet gedacht dat je zo snel aan zo’n prettig systeem kan wennen en niet meer terug zou willen.

Je kan het vergelijken met die regensensor in de auto, of je eerste smartphone. Je hebt het nooit gemist, maar je wil niet meer zonder als je het hebt gehad. En in tegenstelling tot de eerste regensensoren werkt Apple Pay werkelijk foutloos in alle gevallen en zou ik niet weten wat eraan verbeterd kan worden.

Enige land waar het niet werkte was in Singapore, maar dit bleek te komen omdat alleen een Maestro kaart en niet mijn Master Card was gekoppeld… tja.

Beter dan contactloos betalen met bankpas?

Deze vraag krijg ik vaak. Waarom is Apple Pay nu zoveel beter dan contactloos betalen met je pinpas? Nou daar zijn een paar argumenten voor te geven;

  1. Je telefoon heb je ALTIJD bij je… mijn pinpas nu bijna nooit meer
  2. Veiliger: betalen gaat via mijn gezichtsherkenning op mijn iPhone X, veiliger dan betalen met pincode. Mijn horloge is zolang ik deze aan mijn pols heb ingelogd via een 6 cijferige pincode of door te kijken naar mijn telefoon.
    Geen meekijken van pincode.
  3. Telefoon is sneller: dubbelklikken op de aan/uit knop, naar scherm kijken en in buurt van terminal houden en… klaar.
  4. Via horloge gaat het nog sneller: dubbelklikken en boven toetsenbordje houden, horloge mag naar boven wijzen dus geen onnatuurlijke houding, en… klaar!
  5. Privacy is gegarandeerd. De winkelier krijgt autorisatie maar geen pasgegevens die aan mij te koppelen zijn. In tegenstelling tot bij pinpas
  6. Geen verlies tot 50 euro bij verlies telefoon of horloge. Geen cent kan betaald worden.
  7. Geen beperking in te betalen bedrag, anders dan wat je zelf instelt.

Wanneer wordt het geïntroduceerd?

De ING bank heeft zijn app nu geschikt gemaakt en de voorwaarden gaan 1 juni in, dus grote kans dat we vanaf 1 juni met Apple Pay kunnen gaan werken.

Wil je niet wachten? Neem dan ook Bunq, sowieso een prettige en zeer moderne bank, en zoek even op internet hoe je dit ook nu nog kan aanvragen.
Zie hiervoor Bunq Love website: klik hier

Nog even geduld…