Volkswagen’s CDO in board IOTA-Foundation

Der Spiegel geeft aan dat het hoofd van Volkswagen’s Digitalization Strategy zal toetreden tot de supervisory board van de IOTA stichting.

Johann Jungwirth is bij Volkswagen werkzaam per november 2015, hij was hiervoor Director bij Mac Systems Engineering bij Apple in Cupertino, USA. Daar was hij verantwoordelijke voor innovatie in design en engineering in product ontwikkeling en verantwoordelijk voor het opzetten van het team voor de Special Projects Group.

Hij heeft hiervoor ook gewerkt voor de Amerikaanse Mercedes-Benz Research and Development North America groep en gaf leiding aan het Development Center in Sunnyvale, California. Het onderdeel wat werkt aan productontwikkeling van Connected Car Solutions en infotainment producten.

De IOTA stichting krijgt hiermee wederom een goede versterking. Recent trad de reus The Robert Bosch Venture Capital nog toe met als doel de IOTA technologieën toe te passen in het wereldwijde Bosch Ecosysteem.