Hoe kan je voordelig bellen naar het buitenland (>EU)

Bellen naar Nigeria doe ik nog regelmatig. Ook nu ik bijna 8 jaar alweer terug in Nederland ben blijven de mensen mij nog steeds boeien en hou ik contact.

Het bellen naar een land als Nigeria kan echter behoorlijke kosten met zich mee brengen. Er zijn van die 0900-nummers waar je lagere kosten mee kan realiseren, echter die zijn van wisselende kwaliteit en je moet steeds het erg lange Nigeriaanse nummer weer intoetsen als de verbinding even verbroken is.

Daarom gebruikte ik een goed aantal jaren de dienst van Rebel, daarmee kon ik of via de app direct bellen via 3G of 4G internet. Of kan ik een lokaal nummer bellen in Amsterdam of welk land waar ik op dat moment ben terwijl de app op de achtergrond zorgt dat ik direct verbonden wordt met het nummer in Nigeria zonder wachttijd of andere nadelen. Alleen, ze hebben de kosten weer flink hoger gemaakt.

Na een zoektocht ben ik nu terecht gekomen bij de VoIP dienst, Voice over IP of Voice of Internet Protocol. Feitelijk is dat de techniek waar alle telefoons van KPN met ADSL of ZIGGO mee werken, alleen beseffen wij dat niet. Het is een algemene wereldstandaard die stabiel en goed werkt.

De dienst die ik nu gevonden heb heet VoIP Jumper en de kwaliteit is schrikbarend goed. Helder geluid, geen onnodige verbreken van verbinding, althans niet meer dan altijd bij direct bellen of via Rebtel. En het werkt super simpel. De app doet al het werk voor je. Je kan bellen via;

  1. Bellen in de app (dan moet je wel internet hebben)
  2. Bellen door een lokaal nummer te bellen in het lad waar je bent (zoals bij Rebtel)
  3. Bellen via een VoIP telefoon.

Die derde optie is mij het best bevallen wanneer ik thuis ben. Ik heb een Siemens DECT-huistelefoon die ook VoIP aan kan. En dat werkt super. Ik bel het nummer en merk niet dat het niet via de KPN maar via internet en VoIP Jumper wordt gerealiseerd. En dan tegen 90% van de kosten van ZIGGO of 50% van de kosten van Rebtel.

Kortom, het is een aanrader en kijk of je hier ook mee uit de voeten kan; VoIP Jumper.