Update ervaring KNAB bank

knabStatus?

Tijd vliegt, dat blijkt maar weer. Want het is alweer een half jaar geleden dat ik overgestapt ben van ING naar KNAB. Tijd om dus kort stil te staan bij mijn beslissing. Ga ik terug naar ING of blijf ik?

Daar kan ik duidelijk over zijn;

IK BEN ZEER TEVREDEN, DUS IK BLIJF!

 

Dubbele incasso’s en opname grote bedragen in contanten

Het mooie van de diensten van KNAB is dat het automatisch controleert op dubbele incasso’s. Zo werd vanwege een probleem bij mijn energiebedrijf recent twee keer kort achter elkaar de maandelijkse vooruitbetaling geïnd. En wat blijkt? Ik krijg keurig een mailing in mijn app en per email dat een identieke afschrijving twee keer is aangeboden om te worden geïncasseerd. En met de vraag of ik akkoord ga met de tweede betaling. Zo niet, dan kan ik deze via de app verwijderen voordat deze wordt geïncasseerd. Top service!

Tijdens de vakantie in Spanje moest ik snel contant geld opnemen. Via de website kan je tijdelijk instellen hoeveel maximaal per dag kan worden betaald via de bankpas, hoeveel contant geld uit een automaat kan worden gehaald en deze bedragen zijn in te stellen voor Nederland of voor in het buitenland. Daar voor twee dagen extra ruimte ingesteld en klaar is Kees.

Het mooie was dat ik na enkele minuten keurig een melding kreeg dat een groot bedrag van mijn rekening was opgenomen via een geldautomaat. Keurig voorzien van de stappen welke ik moet ondernemen indien dit niet door mij gedaan zou zijn. Fantastische service!

Betaling zonder kaartlezer / nummergenerator

Ook ben ik erg blij met de optie om bepaalde rekeningnummers als vertrouwd in te stellen. Geld overmaken van deze nummers kan via een eenmalige activatie-actie met kaartlezer in het vervolg gebruikt worden voor betalingen zonder kaartlezer. Super dienst! Familieleden en enkele vrienden gelijk toegevoegd.

Betaling naar iemand zonder bekende IBAN

Allemaal hebben we wel eens last van te klein geprinte IBAN’s of willen we geld overmaken aan iemand van wie we het rekeningnummer niet kennen. De RABOBANK had hiervoor eens een dienst opgezet voor het betalen per sms, maar dat is nooit echt groot doorgebroken. Via KNAB kan ik straks een link doorsturen per sms of per facebook voor een betaling en het geld wordt veilig overgemaakt en blijft niet op een virtuele rekening staan zoals bij de RABOBANK het geval was. Top!

 

Ik ben benieuwd welke andere echt handige diensten worden toegevoegd aan het pakket van KNAB. Geen seconde spijt gehad en het wordt alleen maar beter.