Hallo Vodafone, ik wil klant bij je worden!

Zo nu en dan hoor je van die sappige berichten op feestjes of hoor je dit op de radio of zie je leuke voorbeelden bij programma’s als RADAR en KASSA.
Ik had nooit gedacht dat ik zo’n treurige ervaring zelf zou opdoen, maar ik had me vergist. Tja, waarom zou ik meer geluk hebben dan al die anderen in de sappige verhalen.

Het begint bij de aanvraag voor nummerbehoud

Okay, ik geef toe, ik ben bijzonder omdat ik altijd op zoek ben naar de nieuwste gadget, nieuwe applicaties en heb ik interesse voor (bijna) alles wat een stekker of batterij heeft…
Zo gaat het dus ook met telefoons. Bijna alle merken en types wel eens geprobeerd, nagenoeg iedere generatie iPhone gehad en ik werk graag met de iPad. Nee, geen Samsung voor mij, I would like to use the real thing!
Meerdere apparaten, geeft meerder telefoonnummers. Naast mijn zakelijke nummer heb ik een prive abonnement bij TelFort (oops) en heb ik een ander telefoonnummer ondergebracht bij *bliep. Dat laatste ondergebrachte nummer bij *bliep heb ik een jaar ‘geparkeerd’ gehad omdat ik hier erg vaak op werd gebeld door vrienden, kennissen en (oud)werknemers uit Nigeria. Nederlandse vrienden en familie heeft mijn andere nummer ook.
Nu wil ik graag weer dat geparkeerde *bliep-nummer gebruiken als mijn hoofdnummer en dus heb ik Vodafone RED Super aangevraagd via de website met nummerbehoud van het nummer wat bij *bliep is ondergebracht. Appeltje eitje, toch?

Tja, daar ging het al fout. Want in de hele selectielijst van diverse providers voor het opgeven van nummerbehoud staat geen *bliep. Natuurlijk laat ik me niet vangen door zo’n online scriptje en dus licht ik de verkoopafdeling van Vodafone graag in via het toelichtingsveld.
Een automatisch antwoord krijg ik binnen ter bevestiging dat mijn aanvraag in behandeling is genomen. Dat is tevens de laatste keer dat Vodafone contact met mij heeft opgenomen. Communicatiemiddelen, die zijn waarschijnlijk beperkt te gebruiken door Vodafone personeel…

Na twee weken… niets, dus helpdesk bellen!
Na twee weken, geen brief, geen e-mail en vooral ook geen sim-kaart, rekening of nummerbehoud van mijn nummer. Dus de helpdesk gebeld.
Een vriendelijk persoon leest mijn gegevens door, maakt wat “aha”, “hmmmm” en andere geluiden en geeft hierna toe dat ik inderdaad alles heb ingevuld. Ook ziet hij dat de geselecteerd provider van mijn mee-te-nemen telefoonnummer niet correct is en dat dit staat beschreven in de toelichting welke ik had gegeven bij de aanvraag. “Dat moet de fout zijn geweest, dit hebben ze waarschijnlijk niet gezien”, en de helpdesk medewerker zal nummerbehoud opnieuw aanvragen nu met de juiste provider gegevens.
“U ontvangst altijd bericht, ook als nummerbehoud niet is gelukt”, geeft hij aan als antwoord op mijn vraag hoe ik door Vodafone geinformeerd zal gaan worden.

Weer een week verder….niets…!

Je kan het al raden… na een week, nog steeds geen enkele e-mail, geen brief, geen sim-kaart, geen te betalen rekening.

Ik heb intussen bij *bliep navraag gedaan of zij vanuit hun kant kunnen verklaren waarom het nummerbehoud niet is gelukt? Ik krijg heel snel keurig antwoord en ze geven mij mijn sim-kaart nummer in een e-mail aan me door zodat ik deze makkelijker kan doorgeven aan Vodafone.

En dus…. weer bellen met Vodafone. Daar blijkt dat zij weer hebben geprobeerd om mijn nummer over te zetten, dit is wederom niet gelukt. En dan stopt het proces bij Vodafone, het lijkt logisch om de klant dan te informeren en te vragen of er een alternatief is, maar dat is wederom niet bij ze opgekomen als optie.

Maar, dankzij de helpdesk van *bliep, kan ik nu voor de derde keer mijn sim-kaart nummer opgeven zodat nu echt het overnemen van het nummer moet lukken. Althans, dat wist de vriendelijke medewerker van Vodafone me wijs te maken. Ik heb gevraagd of Vodafone mij nu wel wil informeren wanneer het wel of niet lukt en hij gaf aan dat hij dit zal noteren in mijn file. “Dat komt in orde, meneer”.

En wat is de eindconclusie….?

En wat blijkt ook nu weer. Ruim een week later en ik heb nog geen enkele e-mail van Vodafone ontvangen, geen brief, geen telefoontje ontvangen en mijn nummer is nog steeds actief bij *bliep en ook heb ik geen enkele rekening gezien die ik moet betalen.

Het kost me dus niets, maar ik erger me werkelijk kapot aan de incompetentie van een partij als deze. Helaas gaan we op ons werk nu ook over op Vodafone… dinsdag is mijn zakelijke KPN nummer vervangen door Vodafone… ik hou mijn hart vast!!!!

Overweeg je om een RED abonnement van Vodafone te nemen? Dan kan ik het advies geven om daar nog eens goed over na te denken. Probeer mijn ervaring te voorkomen!  Natuurijk is mijn ervaring er maar een van velen. Het gaat vast vaak genoeg goed, anders waren ze nu reeds failliet. Ik hoop met het delen van mijn bovenstaande ervaring dat ik je hiervan kan behoeden, je kan geluk hebben (wat ik je gun), maar je kan net als ik drie keer vastlopen.
Ik heb mijn inmiddels buik vol van Vodafone en zal morgen mijn KPN abonnement gaan regelen voor de 4G. KPN is soms wat duurder, maar die ergernis van Vodafone –> dat nooit meer!

5 Replies to “Hallo Vodafone, ik wil klant bij je worden!”

 1. Heb Simyo. KPN dochter net hun service, maar goedkoper. Prima overstapservice

  1. Marc: dat is inderdaad een idee. Ik heb zo’n kaartje eens voor mijn moeder gekocht en dat werkt inderdaad ook goed. Alleen geen grote internet bundels.

 2. Hoi Vincent,

  Nu heb ik KPN zakelijk voor twee nummers. Al snel viel me op dat het MB verbruik extreem hoog was en ook de kosten voor sms’en voor 1 van de nummers ook heel hoog was.
  Ik ben de fakturen gaan uitspitten en kwam tot de conclussie dat er veel fout ging. Dubbele smsjes waar er 1 verstuurd was en via dataman de hoeveelheid MB bij houden en screenshots maken en mailen.
  In eerste instantie werd er vanuit de helpdesk standaard afwimpel teksten gestuurd zoals: de smsjes worden dubbel bij teksten langer dan 160 symbolen. Of er wordt ook data verzonden als je zelf niets doet.
  Uiteindelijk aangetekende brieven verstuurd naar de directie en toen wilde men eindelijk wel goed naar de fakturen kijken.
  Nu gaat wel goed maar ik vraag me af hoeveel mensen teveel betalen en er mee moeten leren leven.

  Mijn ervaring.

  Het is wel zo dat ze altijd de mooiste verkoop praatjes hebben maar als je het goed uit zoekt dan blijkt er altijd wel weer een addertje onder het gras te zitten.

  1. Hi Marcel,

   Hmmm… dat maakt duidelijk dat ook KPN wel z’n negatieve kanten heeft. Mooie ervaring zo!
   Ik zie die reactie van de service-desk al helemaal voor me, bijna vanuit een belerende toon en gebaseerd op een blindelings vertrouwen in het onvermogen van de klant.
   Een tijdje terug was ook een discussie te zien over de automatische drempelwaarde van 50-60 euro per maand voor internet buiten Nederland in de EU. Hoe lastig het is om dan je gelijk te krijgen.

   Gisteravond heb ik contact gehad met Vodafone, ze lijken nu toch de aansluiting voor elkaar te krijgen. Vandaag dus geen KPN. Woensdag is d-day…

   1. Tja, hadden we allemaal maar een Joep van ‘t Hek die voor ons ongenoegen een media offensief op zet. Dat heeft bij T-Mobile zeker geholpen.

    Laat even weten hoe D-Day afloopt.

    Moi

Comments are closed.