Update Vodafone incompetentie

Met Vodafone leek het vrijdag echt goed te gaan…

Het begint bijna lachwekkend te worden, die incompetentie van Vodafone. Vrijdag had ik contact met een helpdeskmedewerker, Eric, die de juiste acties leek te ondernemen. Nummerbehoud staat ingepland voor 17 april en de sim-kaart zal worden opgestuurd via de standaard koerier.

Vandaag komt de koerier voor contract en sim-kaart…

Dat was 17:45 uur het geval, en ik dacht even dat het dan toch nog goed zou komen…. Maar… natuurlijk niet!  De koerier deed werkelijk keurig werk, complimenten hiervoor. Toen deze weg was en ik het pakketje openmaakte….Juiste bestelling... verkeerd geleverd...

DE VERKEERDE SIM-KAART. EEN MICRO IN PLAATS VAN EEN NANO.

De geleverde sim-kaart is een micro en mijn iPhone heeft een nano-simkaart nodig. Een stuk smaller en korter en ook platter..
Op zich knap dat een firma, Vodafone, alle acties kan uitvoeren met een 0% first-time-right score! En dat in deze tijd, waarbij de handel dunner is dan afgelopen jaren en ik verwacht dat dit tot extra scherpte zou leiden… niet dus!

Op het contract staat dat bij vragen je mag bellen met 0800-0200056. Dus dat heb ik maar gedaan. Tijdens het wachten van 24 minuten voordat ik te woord werd gestaan heb ik inmiddels meerdere malen tot 100 geteld. Dus ik had mijn woede weer onder controle.

Vragen over uw bestelling...?

Wat krijg ik, na bijna een halfuur wachten, ‘vrolijk’ van de helpdesk medewerker te horen nadat ik, mijn verhaal op hoofdlijnen vertel…. “U moet 0900-0940 bellen mijnheer, optie 2 en hierna optie 1. ik kan u hiermee niet helpen.”.

Ik dacht dat ik ontplofte!

Nu is mijn uitdaging; hoe behoud ik mijn telefoonnummer, voordat deze naar Vodafone wordt overgezet?

Update 17 april:

Met een betere helpdesk gesproken vanmorgen, meer empathie en hiermee sympathy, maar geen oplossing anders dan de opmerking dat ik het beste toch even naar de winkel moet gaan. Opsturen kan ook, maar dat kost 5 werkdagen en soms zelfs meer (…).

Dus in plaats van lunch even naar de Phonehouse gegaan, de telecom winkel in de Makro. En tot mijn zeer prettige verbazing ging dit allemaal soepel en vlotjes. Ik legde met een paar steekwoorden uit wat er aan de hand was en wat ik wilde. De medewerker luisterde actief en na twee minuten wist hij wat er moest worden gedaan. Kosteloos heeft hij een nieuwe simkaart overhandigd, geregistreerd, in de telefoon geplaatst. Er vormde zich een aardige rij, maar de medewerker bleek met een klant bezig en liet zich niet opjagen. Dat maakt weer veel van de door Vodafone veroorzaakte ergernis goed. Ik weet wie ik de verleng- of overstap-premie zal gunnen. 🙂