Deelname GDF SUEZ aan grootste windpark van Afrika

GDF Suez breidt zijn productie-apparaat voor groene energie behoorlijk uit, ze neemt in Marokko deel aan het grootste windmolenpark van Afrika.

In het zuiden van Marokko gaat GDF SUEZ samen met het lokale energiebedrijf Nareva Holding een windmolenpark bouwen met een vermogen van 300 MW. Het park van Tarfaya wordt het grootste in Afrika.De Marokkaanse overheidsdienst ONEE (Office National de l’Electricité et de l’Eau Potable) zal 20 jaar lang stroom afnemen van het windmolenpark. Het park van Tarfaya moet tegen eind 2014 klaar zijn.

Met het project zal de windmolencapaciteit van Marokko bijna verdubbelen. De plaats van Tarfaya, in de woestijnachtige kussttreek in het zuiden van het land, werd uitverkoren wegens de goede windomstandigheden. Het windmolenpark zou een benuttingsgraad van 45 procent moeten halen.De vraag naar stroom stijgt sinds 1998 met gemiddeld 6 procent per jaar in Marokko en die groei zal de komende 20 jaar doorzetten. Het windmolenpark van Tarfaya is daarbij een stap om de bevoorrading groener te maken. Tegen 2020 wil Marokko dat 42 procent van zijn stroomvoorziening van hernieuwbare oorsprong is.Van het project zijn geen financiële details bekendgemaakt.