Voor Duitsland totaal 2.500 MW stilstaande reserves

TenneT heeft voor de Duitse markt bijna 2.000 MW aan zogenoemde stilstaande capaciteit gereserveerd voor de wintermaanden. In aanvulling op de bestaande Oostenrijkse stilstaande reserves heeft TenneT nu nog eens ruim 1.000 MW aan extra capaciteit in Zuid-Duitsland  beschikbaar om optimaal voorbereid te zijn op de komende winter.

Bij de extra capaciteit in Oostenrijk gaat het om vijf conventionele gas- en oliecentrales die TenneT eerder (winter van 2011/2012) inzette. Voor de komende wintermaanden komen daar nu twee gascentrales bij, namelijk Staudinger 4 bij Frankfurt en Irsching 3 in de buurt van Ingolstadt. In geheel Duitsland kunnen de beheerders van de hoogspanningsnetten nu teruggrijpen op een totale reserve van 2.500 MW om kritische netsituaties deze winter te voorkomen.