Gelijkstroom

Vrijwel ieder huishouden kent het probleem; voor alles hebben we een eigen adapter met hierin en eigen kleine transformator en electronica en met de bijbehorende verliezen. De adapters worden beter en beter, vroeger waren ze erg zwaar en werden ze bijzonder warm ook wanneer ze alleen maar in de wandcontactdoos gestoken werden. En bedenk op een wereldschaal hoeveel verliezen we hebben van al deze kleine adapters en hoeveel materialen hierin gestopt worden. En waarom eigenlijk?

Ons hele huis wordt gevoed door wisselspanning, maar eigenlijk gebruiken we voornamelijk gelijkspanning. Bedenk maar, wat is er tegenwoordig al niet gelijkspanningstechnologie; onze LCD televisie, de digitale ontvanger, de opladers voor onze mobiele telefoons, onze computers, de geluidsinstallatie, onze magnetron, onze iPad, etc.

Gelijkstroom heeft de toekomst, dat staat vast. Waarschijnlijk zullen we meer en meer toepassingen gaan zien bij bedrijven en instellingen en zal het nog wel even duren voordat wij conservatieve klanten het daadwerkelijk zullen omarmen in onze huizen. Maar dat het eraan staat te komen staat naar mijn mening vast!

Hier een snelkoppeling met slechts een artikel. In de toekomst worden dit er zeker meer.

Belangrijke toepassingen voor 400V-gelijkstroomtechnologie ~ Energienieuws.