Verdubbeling rendement golfenergie

Wiskundigen en ingenieurs van de University of Exeter en de Tel Aviv University hebben een doorbraak geboekt op het gebied van golfslagenergie. De energieproductie neemt met vijftig procent toe, waardoor de golven de zon en wind qua energieopwekking naderen.
De nieuwe technologie voorspelt de kracht van de aankomende golven. Hierdoor kan de drijvende installatie zich optimaal voorbereiden op de golven, waardoor het een maximale hoeveelheid energie kan genereren.

Weersbestendig

De oude drijvende installaties werkten niet bij stormen of ander extreem weer. Omdat de installaties door de nieuwe technologie weten wat voor een krachten er gaan komen, kan de installatie zich hier ook op voorbereiden. Dit zorgt ervoor dat de installaties niet zo snel kapot gaan, waardoor er tijdens alle weertypen energie opgewekt kan worden.

Het Verenigd Koninkrijk is omringd door water. Daarom wordt er beweerd dat de energiebehoefte van de vier landen in de toekomst volledig voorzien kan worden door golfslag-energie.