Gaslek Beverwijk – wederom Stedin

Dat bevestigt de Brandweer Kennemerland tegenover NU.nl.

Het lek ontstond tijdens graafwerkzaamheden. Er wordt door medewerkers van Stedin hard gewerkt om het lek te dichten. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren. De brandweer is uit voorzorg aanwezig.

De bewoners van de ontruimde huizen aan de Belgiëlaan worden opgevangen in een nabijgelegen bejaardentehuis. Zij konden na ongeveer 2,5 uur terug naar huis.

Ook het treinverkeer rond Beverwijk heeft 2,5 uur stilgelegen omdat het spoor vlak langs de ontruimde huizen loopt. “Veel gas verwaait wel, maar het is voor de zekerheid omdat we alles willen uitsluiten”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

De netbeheerder wist het lek even voor 3 uur te dichten. Het treinverkeer tussen Beverwijk en Uitgeest is inmiddels weer hervat.