Papierloos werken? Kies voor iPad!

Leden van de Zeeuwse Provinciale Staten zijn ontevreden met de tablets die ze hadden gekregen om papierloos te kunnen vergaderen. De Windows-tablets houden het soms namelijk geen hele vergadering uit en werken omslachtig.

De Windows-tablets vallen niet in goede aarde bij de leden van de Zeeuwse Provinciale Staten, meldt Omroep Zeeland. De bedoeling was dat de tablets papierloos vergaderen mogelijk zouden maken, maar volgens de omroep liggen de stapels papier nog gewoon op tafel tijdens vergaderingen van de Provinciale Staten.

Reden daarvoor is dat de tablets het niet altijd een hele vergadering uithouden op een acculading, en dat het aanpassen van stukken en het maken van aantekeningen volgens de Statenleden omslachtig werken. De Statenleden kozen voor een Dell Latitude ST-tablet met Windows 7. De proef met de tablets liep sinds maart.

Niet alle Statenleden zijn ontevreden. De ChristenUnie-fractie koos op eigen initiatief voor een iPad, hoewel werd gewaarschuwd dat de ict-afdeling die niet ondersteunt. De ChristenUnie-Statenleden zijn wel blij met hun tablet.