Airbus overtreft Boeing wederom

De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft in 2011 meer dan 530 toestellen bij klanten afgeleverd. Dat meldden bronnen bij Airbus, een dochterbedrijf van lucht- en ruimtevaartconcern EADS.

Daarmee overtreft Airbus voor het negende achtereenvolgende jaar concurrent Boeing, die 477 vliegtuigen afleverde.

Airbus had eerder laten weten te mikken op de levering van 520 tot 530 vliegtuigen, een stijging met 4 procent ten opzichte van 2010. Officieel komen de cijfers over de productie van het concern pas op 17 januari naar buiten.

Het Amerikaanse Boeing presenteerde donderdag wel definitieve cijfers over 2011. De onderneming meldde verder vorig jaar 805 orders te hebben gekregen. In 2010 waren dat er nog maar 530. De meeste bestellingen, 551 in totaal, kwamen binnen voor het type 737, gevolgd door het brede toestel 777.

Hoeveel orders Airbus in zijn boeken heeft staan is nog niet bekend.