NLEnergie gaat zakelijke markt aanvallen

De markt voor kleine en middelgrote bedrijven is vrijwel exclusief in handen van de grote spelers als Electrabel, Nuon, Essent en Eneco. NLEnergie, alleen actief van op de retailmarkt, heeft echter grootse plannen en wil binnen 4 jaar tijd een marktaandeel van ongeveer 10% binnenhalen.

Het heeft reeds enkele ex-Nuon managers aangetrokken en NLEnergie is bezig om verkoopkantoren op te zetten.

NLEnergie heeft zelf geen productiecapaciteit en heeft inmiddels RWE vervangen als leverancier van gas en elektriciteit. Inmiddels is het Deense Dong gecontracteerd voor de levering voor NLEnergie.

De verwachtingen van NLEnergie voor het boekjaar 2011 zijn goed. Ze verwachten een topjaar qua omzet en winst te behalen. Zo wordt, gebaseerd op eigen opgave, dit jaar 40 miljoen euro per maand omgezet. Men geeft aan dat er nog steeds wat te halen is op de consumentenmarkt, maar dat dit steeds lastiger wordt.