Zeven gewonden tijdens avondwake Paus

Zeven mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt door een omgewaaide lichtmast op de luchtmachtbasis Cuatro Vientos in Madrid. Dat meldden de Spaanse hulpdiensten. Tijdens de avondwake van paus Benedictus XVI brak een hevig onweer los. De paus moest zijn homilie ook even onderbreken.

Zaterdagavond stak plots een felle wind op en begon het te regenen terwijl een miljoen jonge pelgrims stonden te wachten op de komst van de paus. Net toen hij zijn homilie begon uit te spreken, barstte een onweer los. Hoewel hij door een grote witte paraplu werd beschermd, moest Benedictus XVI zijn homilie onderbreken.

Door het onweer stortte ook een lichtmast in, die in zijn val een aantal tenten meesleurde. Daarbij liepen zeven deelnemers aan de Wereldjongerendagen breuken en blauwe plekken op.

Na 20 minuten kon de ceremonie hervat worden. ‘Bedankt voor het geduld. We zijn sterker dan de regen’, verklaarde de paus na de onderbreking.