Geen rechters voor zaak overname Electrabel

Onderstaand artikel vond ik op het internet. Bron : hier

Het Brusselse hof van beroep heeft een groot probleem in de belangrijke rechtszaak over de overname van Electrabel door GDF Suez. Het hof heeft geen (gespecialiseerde) rechters om de zaak te behandelen, zo schrijft De Tijd.

Alle processen tegen beslissingen van marktregulatoren, in dit geval de beurswaakhond CBFA (nu FSMA), mag alleen het Brusselse hof van beroep behandelen. Het hof heeft daarvoor een gespecialiseerde kamer, de 18de, maar er zijn slechts drie gespecialiseerde rechters om dat soort zaken te beoordelen. Als het Hof van Cassatie een arrest van de 18de kamer verbreekt en terugstuurt, moeten drie andere rechters de zaak behandelen, wat nu voor de eerste keer is gebeurd in de zaak-Electrabel.

Maar het hof heeft dus een gebrek aan rechters om dat te doen, aldus De Tijd. Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) erkent het probleem, maar kan in lopende zaken niets doen, zegt hij aan de krant.

De inzet van het proces is niet min: het moet eindelijk duidelijk maken of het Franse Suez een eerlijke prijs heeft betaald voor Electrabel. In 2005 lanceerde Suez een openbaar overnamebod op Electrabel. Twee jaar later volgde een uitrookbod op de resterende aandelen. Sommige aandeelhouders vonden de prijs te laag. Deminor stapte naar de beurswaakhond CBFA (nu FSMA), maar ving bot. Daarop volgde de rechtszaak in Brussel. (belga/adv)