3 procent hogere prijzen AB InBeV

Begin juni verhoogt brouwer AB InBev de bierprijzen op de Belgische markt. De brouwer stelt dat de prijsverhoging in lijn ligt met de inflatie. De stijging van de energiekosten en grondstoffenprijzen maakte het volgens AB InBev noodzakelijk om een verhoging door te voeren. De bierprijzen zullen met 3 procent worden verhoogd. Het is de tweede prijsverhoging die AB InBev op minder dan één jaar tijd doorvoert. Begin september vorig jaar werden de prijzen immers al eens met 1,7 procent opgedreven. Horeca Vlaanderen reageerde ontgoocheld op de beslissing van de brouwer. Daarbij wordt gewezen op het algemeen rookverbod dat begin juli wordt ingevoerd in de hele Belgische horeca. AB InBev had volgens de sectororganisatie dan ook geen slechter ogenblik kunnen kiezen voor een prijsverhoging. Gezien de precaire situatie van vele horecazaken, zegt de organisatie liever gezien te hebben dat AB InBev de prijsstijging voor zijn rekening had genomen.