Verkoop Nexus One van Google gestopt

Android-maker Google gaat stoppen met het zelf verkopen van zijn eigen Android-smartphone, de Nexus One. Wanneer de laatste batch toestellen verkocht is, dan kan de Nexus One niet langer rechtstreeks bij Google gekocht worden.

Als de online verkoop door Google zelf stopgezet is, dan kan de Nexus One alleen nog maar gekocht worden via de providers die de Google-telefoon leveren. In Nederland is dat Vodafone. Wel blijft de klantenservice bestaan voor consumenten die de Nexus One via Google hebben gekocht, zo laat de zoekgigant op zijn weblog weten. Ontwikkelaars kunnen de smartphone wel online blijven kopen: Google neemt een partner in de arm die de verkoop af gaat handelen.

Eerder liet Google al weten dat de internetverkoop van de Nexus One geen succes had opgeleverd. Alleen ‘early adopters’ zouden geïnteresseerd zijn om de Android-smartphone bij Google zelf te kopen. De zoekgigant was van plan om met het online aanbieden van de Nexus One de traditionele verkoop via providers doorbreken.

Er komt geen vervolg op de Nexus One. Eerder waren er geruchten over een opvolger, maar Google heeft aangegeven het niet nodig te vinden een Nexus Two te maken.