Typfout bij boeken vliegticket

Dat een vliegticket boeken via internet niet zonder risico’s is voor de onervaren reiziger kan de 21-jarige Duitser Tobias Gutt beamen. In plaats van zijn liefje in Sydney, Australië, te bezoeken, was de jongen op weg naar het afgelegen oliestadje Sidney, in de Amerikaanse Montana, berichtte de Duitse krant Bild vrijdag. De onervaren smoorverliefde globetrotter had bij het boeken klaarblijkelijk een typefoutje gemaakt en de ‘i’ ingetikt in plaats van de ‘y’. Door het spelfoutje landde Gutt op een afstand van een slordige 13.000 kilometer van zijn vriendinnetje Laura (19).

Geld

Gekleed in een dun zomerjasje moest hij drie dagen doorbrengen op het vliegveld van het ijskoude Billings, Montana, voordat zijn familie het geld had ingezameld om hem verder te kunnen laten vliegen.

De vetgedrukte letters USA op zijn ticket hadden op Gutt weinig indruk gemaakt en zetten hem niet echt aan het denken. “Ik dacht, je kan ook via Amerika naar Australië vliegen”. Uiteindelijk bereikte de reiziger zijn doel gelukkig wel. Na zijn vertrek uit Frankfurt deed hij achtereenvolgens Portland, Missoula, Helena, Billings, Denver, Los Angeles en Sydney Australië aan.

Kerstversiering

Tobi vertrok de 23e en had gehoopt kerst met zijn geliefde door te kunnen brengen. In plaats daarvan bracht een teleurgestelde Laura naar eigen zeggen de kerstversiering om zeep.

De reislust van Tobi is allerminst gedoofd. “Ik boek weer via internet”, tekende de Duitse tabloid op uit zijn mond. Waar de reis dan naartoe gaat…