Stankoverlast in Nederland

Het Rijnmondgebied heeft maandag te kampen met stankoverlast. Uit de hele regio, maar vooral uit Vlaardingen, Maassluis en Rozenburg, zijn klachten gemeld over verkeers-, industrie- en olielucht. Ook wordt geklaagd over veel rook boven het gebied. De Milieudienst Rijnmond registreerde zeventien klachten en kondigde om 16.00 uur stankcode 1 af. De hoogste stankcode is een waarschuwing aan de industrie in de regio. Bedrijven moeten gedurende het alarm het overladen van stinkende producten aan de milieudienst opgeven. Verder worden ze opgeroepen waakzaam te zijn bij werkzaamheden die stank veroorzaken. Door het afkondigen van het stankalarm hoopt de milieudienst dat de geur niet erger wordt.

Weersvoorspelling

De weersvoorspelling was de aanleiding voor het afkondigen van het alarm. Het weer blijft stabiel en er is zeker tot dinsdag weinig wind. Het stankalarm wordt daarom voorlopig gehandhaafd. Het is de vierde keer dit jaar dat de hoogste stankcode is ingesteld.