Kerst in Nigeria [2 van 2]

Gisteren Kerst gevierd hier in Lagos, dat is prima bevallen. Eerst een Kerst lunch bij Clifford en Mary Jones. Was gezellig en de lunch was vooral meer, veel meer dan ik had verwacht. Met een volle buik, twee wijntjes en een fles bier achter mijn kiezen heb ik me opgefrist om half zes ’s naar Petra en Nico gegaan.

Daar was het echt Kerst! Een grote lange tafel, inderdaad voor totaal 20 man, twee kerstbomen, veel kerst versieringen, verlichting buiten en binnen. Helemaal top! Voor het eerst krijg je dan de kerst kriebels. Ook al geven alle andere signalen anders aan (warm, andere omgeving, geen familie om je heen) het is toch echt 25 december!

Veel leuke mensen ontmoet, heerlijk gegeten en genoten van de vele verhalen. Moet bekennen dat dit een Kerst is die ik niet snel zal vergeten. Heb bijna geen moment meer aan Nederland gedacht en dat is een goed teken.

Rond 2 uur ben ik naar mijn slaap plekje gegaan en daar redelijk snel in slaap gevallen.

Vanmorgen om 6 uur, irritante biologische klok, werd ik wakker. Tot mijn verbazing hoorde ik druppels en regen is echt niet te verwachten. Blijkt dat de airco condenswater lekt. Potverdorie. De parketvloer stond zelfs al bol en de plas water was enorm. Airco snel op ventilatie gezet en droog maken maar. Het water bleef een hele tijd door druppelen en nu probeer ik de vloer met de andere airco’s in andere kamers te drogen. Valt niet mee.

Om 7 uur weer terug bedje in en zowaar tot bijna 10 uur kunnen blijven liggen. Uniek voor Schakel!

Al met al kan ik terugkijken op een zeer plezierige Kerst. Terwijl ik er toch een klein beetje tegenop keek.

Nico en Petra: hartelijk bedankt! De avond was erg gezellig door mooie mix van mensen, heerlijk eten en prima sfeer!