Druk en Sinterklaas

Het is nu echt heerlijk druk. We draaien nu al weken op volle capaciteit en dat maakt goed inzichtelijk waar de problemen zitten. Regelmatig helaas zonder voldoende waterniveau en teveel problemen veroorzaakt door de filtratie afdeling.

Vanwege een noodzakelijk onderhoud aan twee mensen (hoofd technische dienst en hoofd Verpakken) ben ik vanaf donderdag tot en met vandaag voluit aan het rondlopen, jagen en controleren. Erg leuk om te doen, maar zo vermoeiend.

Bij Verpakken beginnen bij sommige mensen signalen te komen van langdurige drukte. De huidige SPM, schift packaging manager, is de enige van de voorgaande vier (4!) die nog beschikbaar is. Dus tijdens verlof van hoofd verpakken waren het hij en ikzelf die de tent draaiende hielden. Twee van zijn collegae zijn ziek, nu vannacht is er weer één terug, en de ander is de man die helaas is overleden.

Vanmorgen tijdens mijn ronde ontdekt dat er een fout is gemaakt bij filtratie. Hierdoor is de Hi-Malt run al na 367 hl op te hoge druk gestopt en moest het schema worden omgezet. Resultaat: vannacht minimaal 1 uur stilstand op bierlijn met kans op 2 (afhankelijk van snelheid v/d lijn of vervolgfouten).

Natuurlijk wil je ook in Nigeria geen stilstand van de lijn ‘s nachts, dus ik heb in overleg met de SPE en hoofd technische dienst besloten om de lijn 2 uur gepland stil te leggen voor onderhoud (en opbouw waterniveau!). Maar… nu staan we helaas 2 uur stil op beide lijnen vanwege een te laag water niveau…

Maar… ik stond echt met grote ogen te kijken naar twee pakjes op mijn bureau vanmorgen. Ook hier in Nigeria was namelijk de Sint langsgekomen (ook wel Nico en Petra genoemd) en die hadden speculaaspoppen en een chocoladeletter achtergelaten.

Je zou bijna vergeten hebben dat het inderdaad 5 december is. Grappig om te zien dat dit soort dingen je zo goed kan doen! Super!