Bijenkorf stopt verkoop foie gras

De Bijenkorf heeft de verkoop van foie gras (ganzen- of eendenleverpaté) deze week gestaakt na een brief van de Stichting Wakker Dier. Dat hebben Wakker Dier en het warenhuis vrijdag meegedeeld. In de brief deed de stichting uit de doeken hoe de eenden en ganzen voor de productie van foie gras onder dwang worden gevoederd.

Een woordvoerder van De Bijenkorf zegt Wakker Dier erkentelijk te zijn voor de waarschuwing: “Wij zijn het met ze eens dat de productiemethoden van foie gras beslist dier onvriendelijk zijn.

De Bijenkorf is alert op verantwoorde productie van onze artikelen, maar we verkopen inmiddels 40.000 producten. Dan glipt er wel eens wat tussendoor”, aldus de woordvoerder.

Uit onderzoek van de Stichting Wakker Dier blijkt dat consumenten deze paté de ‘het meest foute kerst gerecht’ vinden. Meerdere bedrijven (waaronder restaurants en supermarkten) besloten eerder al het gerecht niet meer aan te bieden. De productie van foie gras is in Nederland verboden.