Life is tough, and then you die

Aan deze opmerking moest ik gisteren denken toen we vernamen dat één van de shift packaging managers (SPM) plotseling is overleden.

Hij was één van de drie shift packaging managers die we hebben, en in mijn optiek iemand die met echte overgave en toewijding wilde leren en ook duidelijk aan het leren was. Ik loop hier dagelijks te hameren op discipline, schoonmaak en productie. Voornamelijk bij Verpakken omdat daar gebrek aan discipline sneller zichtbaar is en verbetering duidelijk nodig is.

Van de drie pakte hij zaken als eerste op en behalve terugkoppeling als “ik leer veel van je” was hij ook daadwerkelijk aan het veranderen. Heerlijk!

Maandag ziek naar huis

Helaas was hij maandag ziek geworden en eerder naar huis gegaan. Hij is met ademhalings moeilijkheden naar het ziekenhuis gegaan op dinsdag, het ziekenhuis waar ook mijn chauffeur een tijd terug was opgenomen. Gistermiddag is hij met onze ambulance naar een ander ziekenhuis gebracht waar hij uiteindelijk gisteren is overleden. Mogelijk aan hartproblemen, maar dat is niet duidelijk.

Dit nieuws heeft een groot aantal mensen, waaronder mijzelf, behoorlijk aangegrepen. Meerdere keren ‘s nachts wakker geweest waarbij ik me betrapt heb dat ik me bleef afvragen of hij in Europa nog in leven zou zijn geweest. Zinloos natuurlijk, want dat antwoord krijg ik nooit en ookal heb ik antwoord, het verander niets aan de zaak…