Zo leer je vrienden kennen…

Vandaag, vanwege uitval van internet een dag te laat, vernomen dat John van Pijpen is overleden….! Eerst Gerard van Kooten en nu John van Pijpen. Beide waren fijne collega’s die ik als mens en collega enorm waardeer.

Op zo’n moment merk je weer dat Nederland ver van Nigeria ligt. Post versturen is lastig of onbetrouwbaar. Even een kaartje versturen is er niet bij, of je hebt internet nodig…

Overigens, wederom in Nigeria leer ik weer de èchte vrienden en collega’s kennen. Na verschillende e-mails zijn het telkens weer dezelde vrienden en collega’s die contact leggen. Heerlijk! En nu voor de tweede keer blijf ik me verbazen over enkele anderen. Altijd weer leerzaam!

In ieder geval zal ik ook nu proberen de familie van Pijpen sterkte te wensen met de verwerking van hun verlies. Vreselijk nieuws, ik wist dankzij een mail van Marc van Doornweerd dat het niet goed met hem ging, maar zo snel….