Lang leve de HEMA rookworst!

Het is alweer even geleden dat ik heb mogen genieten van internet hier in Ijebu Ode. De internet verbinding van onze internet provider in Lagos werkte niet en dan werkt het hier ook niet.

Afgelopen twee dagen, maandag en dinsdag, waren hier Nationale feestdagen in Nigeria. Het einde van de ramadan, het suikerfeest, wordt hier goed gevierd.

Afgelopen zaterdag

Samen met Nico, Petra, Eric en Janneke zijn we naar de Dutch Night gegaan in Lagos. Een feest van en voor Nederlanders die wonen in Nigeria. Het was erg gezellig en ik heb genoten van de bitterballen, frikadellen en haring. Grappig dat je dit past mist wanneer je het niet meer kan krijgen! En hoe je extra kan genieten van een mix van uiers, hersens en ander slachtafval.

Even leek het een donkere aangelegenheid te worden. De generator, waar de verlichting en muziek op stond, was doorgebrand doordat de frituurpannen toch meer stroom trokken dan de generator veilig kon leveren. Na wat gefrutsel waren we, afhankelijk van NEPA, weer voorzien van stroom en frikadellen.

Veel mensen ontmoet, maar van slechts enkele kan ik de naam nog herhalen. Het was erg gezellig en voor slechts 3500 Naira de hele avond genoten van vette happen en heerlijk bier (helaas geen 33 Export)

Wat doen aan het huis hier

Zaterdag is me, wederom, duidelijk gemaakt dat ik meer prioriteit moet geven aan mijn huis hier. Het voelt nu meer dan voorheen als thuis, maar het is gevoelsmatig 100% niet van mij.

Wel begin ik vreselijk te wennen aan mijn steward. Alles wordt gedaan wat ik wil en dat geeft me veel tijd en gevoel van vrijheid. Geen moeilijke noodsprongen meer maken die ik in Nederland nogal eens maakte. Te lang doorwerken en dan met een slechte (vette) hap snel even aan noodzakelijke energie zien te komen. Of via heerlijke spare ribs in Leiden (lekker he Jet) of via een ongezonde vette had op magnetron maaltijd…

Eric was zaterdag, net als Nico hiervoor, lekker aan het prikken en ja, ik ga er nu inderdaad maar iets meer aan doen. Tot nu vond ik het wel best en heb ik alle noodzakelijke zaken aanwezig, maar wil ik me meer thuis voelen dan moet ik daar meer werk van maken. Ten eerste een zacht bed (wat mis ik mijn nieuw gekochte Auping combinatie…) en tegels in de slaapkamers. En dan schone gordijnen.

Dan heb ik voorlopig wel genoeg voor deze fase. Morgen komt hier de loodgieter. De badkamer waar de wasmachine staat moet nodig worden opgeknapt. Het bad is daar (al jaren) lek. Water lekt door het bad en maakt de ondergrond er niet beter op. Een nieuw bad is al besteld en staat hier in tuin in de berging. Maar de installatie was nog niet uitgevoerd…

Mijn steward maakt bepaalde kledingstukken (kragen van overhemden) in bad schoon voordat hij dit in de wasmachine doet. En tja, hierdoor dus vrijwel iedere dag lekkage…

Ja, die steward bevalt me wel. Alleen tijdens feestdagen of in het weekeinde moet ik hier aan wennen. Ik ben hier net zoals in Nederland vroeg wakker (uiterlijk om 6 uur) maar hier kan ik niet ontspannen in pyjama rondlopen en luieren. Achter de stalen deur, in de slaap- en badkamers, kan dat prima. Maar richting keuken of woonkamer is niet handig…

Vandaag zijn mijn steward en chauffeur naar Lagos gegaan om boodschappen te doen. Ik geniet al ‘s ochtends, want dan stemmen we af wat hij wel of niet gaat halen. En je ziet dat hij geniet van het feit dat hij dat mag gaan doen. Maakt een heel schema en lacht nog breder dan hij normaal al doet. Blijft leuk!

Vandaag waren ze echter laat terug, om 18 uur. Na 15h terug naar Brouwerij, maar veel opstoppingen onderweg. Ik had geen zin in lang wachten en om 19h heb ik eenmaal thuisgekomen gekozen voor een heerlijke HEMA rookworst.

Dankzij de shop-lust van moeders en dochter Zantinge! Lia en Gemma hebben destijds een VT-doos gevuld met spullen die ik in Nigeria vast en zeker niet kan krijgen. Het eerste item heb ik er nu uitgenomen, de rookworst.

HEERLIJK!!! Vanmiddag een stevige maatltijd salade op, met tonijn, olijven, tomaten, komkommer en nog meer lekkers. En nu boterham met Nigeriaanse cup-a-soup, prima overigens, en de rookworst.

Chauffeur

Met mijn chauffeur gaat het inmiddels weer een stuk beter. Afgelopen maandag heb ik hem weer opgezocht. Hij zat in de stoel te eten en zag er weer normaal uit. Los van het verband op zijn voorhoofd. Ik denk dat hij nog een paar dagen moet blijven, maar dat hij hierna weer kan beginnen. De andere chauffeur, van andere pool auto, is overigens ook geen slechte. Hij heeft me prima van en naar Lagos gereden afgelopen zaterdag en zondag. Slechts één keer moeten corrigeren, nog steeds geen slechte score maar Festus is beter.

Goed. Voorlopig tot hier een korte update. Het is tijd om mails te gaan lezen. Nog lang niet alles bekeken, maar ik wilde ook mijn site weer vernieuwen.

Laterrrrrrr,

Vincent