BeerTender in Frankrijk

Heineken heeft een nieuwe markt voor zijn BeerTender. Het thuistapsysteem is donderdag in Frankrijk geïntroduceerd. Dit wordt na Nederland, Oostenrijk en Zwitserland de vierde markt voor de BeerTender. In deze landen moest de bierdrinker tot dusver statiegeld betalen voor zijn fust, maar de Franse consument kan het vaatje na consumptie weggooien.

Het vaatje wordt in Frankrijk als fust voor de BeerTender gebruikt, maar bierliefhebbers kunnen er zonder het apparaat ook buitenshuis een biertje mee tappen. Heineken mikt daarbij vooral op jongeren die op het strand of bij een barbecue met zijn allen drinken. In Nederland, Oostenrijk en Zwitserland zijn mobiele vaatjes ook verkrijgbaar, maar deze passen niet op de BeerTender.

“De introductie van dit vaatje voor de BeerTender in plaats van een statiegeldfust, moet nieuwe kansen bieden voor ons thuistapsysteem. We verwachten hierdoor sneller in meer landen met de BeerTender te komen”, zei Boudewijn Haarsma van Heineken donderdag in Parijs. Het hoofd bij Beer Systems wilde niet zeggen welke andere landen in aanmerking komen voor de BeerTender.

Heineken is in volume gemeten de nummer twee in Frankrijk. Alleen Kronenbourg is groter.