Volkswagen pakt polo.eu

De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft voor een van haar gewilde modellen de domeinnaam polo.eu bemachtigd. Daarmee werd het luxe kledingmerk Ralph Lauren, eigenaar van Polo, afgetroefd.

Op dit moment is Ralph Lauren eigenaar van de site Polo.com.

Sneller

De zeer populaire domeinnaamextensie ‘.eu’ werd via registratiebureau EURid aan bedrijven toegekend volgens het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Volkswagen was drieënhalf minuut sneller dan kledingmaker Ralph Lauren. Ook Nestlé, dat het snoepje ‘polo’ op de markt brengt, viste achter het net, schrijft de Volkskrant.

Voorrang

Bedrijven die hun merknaam hebben geregistreerd krijgen tot 7 april aanstaande voorrang bij het aanvragen van een ‘Europees internetadres’. Daarna kunnen alle bedrijven een domeinnaam eindigend .eu aanvragen.

Van de reeds aangevraagde domeinnamen waren sex.eu, hotel.eu en travel.eu het populairst.