Philips; meer werken, minder verlof

Philips reorganiseert zijn vestiging in Nijmegen en dat heeft verstrekkende gevolgen voor de 2600 werknemers. Hun werkweek wordt met vijf uur verlengd, zonder dat daar een loonstijging tegenover staat. Ze moeten ook dertien vrije dagen inleveren. Slechte positie Dat meldt de NOS.

De maatregelen gelden voor het personeel dat productiewerk verricht. Het gevolg hiervan is dat Philips kan volstaan met vier ploegendiensten in plaats van de huidige vijf. Ter toelichting liet een woordvoerder weten dat ‘de positie van de fabriek is slecht ten opzichte van de concurrentie’ en dat daarom verbetering nodig is.

Groot protest

Philips voerde vorig jaar in de chipfabriek in Hamburg onder groot protest eenzelfde maatregel door. Philips heeft vrijdag het personeel ingelicht. Het concern is nog in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden over de maatregel.