Poolse medewerkers productiever

Polen zijn voor werkgevers aantrekkelijker dan Nederlanders omdat ze veel harder werken en maar liefst een derde productiever. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Daarover bericht RTL Nieuws.

In het onderzoek van de Universiteit van Tilburg werden Poolse werknemers van een uitzendbureau bij vier verschillende logistieke bedrijven in Nederland vergeleken met hun Nederlandse collega’s met een vast dienstverband en hun collega-uizendkrachten.

Gemotiveerder

Uit de gegevens komt naar voren dat Polen veel gemotiveerder hun werk doen. Het gevolg is dat ze tot 34 procent meer productiever zijn dan hun Nederlandse collega’s. “Kort door de bocht genomen kun je dus stellen dat Nederlandse werknemers luier zijn dan de Polen,” stelt één van de onderzoekers. Polen zouden een hogere arbeidsmoraal hebben, omdat ze gemotiveerd zijn om echt iets bij te dragen aan het produktieproces.