Benzine wederom duurder

Het zat er al aan te komen. Rellen in Nigeria met als gevolg een reductie van de productiecapaciteit… dan kan een verhoging van de benzineprijs niet lang uitblijven.

Vandaag, 21 feb., heeft SHELL de prijzen van autobrandstof verhoogd. Benzines en diesel werden 2 cent per liter duurder. De adviesprijs voor een liter super plus komt hierdoor op 1,423 euro per liter en euro 95 komt uit op 1,369 euro per liter. Diesel kost sinds dinsdag 1,059 euro per liter.

De prijzen van autobrandstoffen zijn gebaseerd op de internationale noteringen van olieproducten op de termijnmarkten.

Bij deze noteringen speelt de prijs van ruwe olie een grote rol, maar ze worden mede bepaald door de kosten van raffinage en distributie. De prijs van ruwe olie is de afgelopen dagen fors gestegen door aanslagen op olieproductiefaciliteiten in Nigeria.