Websites zorgverzekeringen bestormd voor informatie

Internetsites waar mensen aanbiedingen van zorgverzekeraars kunnen vergelijken, trekken grote belangstelling.

De Consumentenbond lanceerde maandag zo’n site (alleen voor leden). Tussen 07.00 uur ‘s morgens en 15.00 uur ‘s middags had die al 50.000 bezoekers getrokken.

Ook de vergelijkingssite Independer.nl kan op warme belangstelling rekenen. Sinds de lancering eind november trok deze gratis dienst meer dan een half miljoen bezoekers. Zij maakten meer dan vier miljoen vergelijkingen van zorgverzekeringen.

Verzekeraars

Volgens zibb.nl/gezondheidszorg kunnen de verschillen tussen de aanbiedingen voor gelijke pakketten oplopen tot honderden euro’s.

Overigens bieden niet alleen Independer.nl en de Consumentenbond vergelijkingen aan op Internet. Het nieuwe zorgstelsel, waarin op 1 januari het onderscheid tussen particuliere verzekeringen en het ziekenfonds verdwijnt, heeft voor een wildgroei aan websites gezorgd, zoals ZekerZorg.nl, Verzekeringssite.nl, Veelbesparen.nl, Zorgkiezer.nl, ZorgPlanet.nl. Het is echter de vraag of deze sites allemaal volledig onafhankelijk van de verzekeraars zelf opereren.