Lagere premie basisverzekering

Als eerste grote verzekeraar heeft Menzis zaterdag de premie voor de nieuwe zorgverzekering bekendgemaakt. De basisverzekering gaat per jaar 1050 euro kosten. Dit jaar betalan ziekenfondsverzekerden nog 1.636 euro.

Minister Hoogervorst noemde de laatste maanden 1.100 euro als waarschijnlijke zorgpremie. Bij Menzis zijn momenteel ruim 2 miljoen mensen verzekerd. De nieuwe basisverzekering, die op 1 januari 2006 ingaat, omvat het huidige ziekenfondspakket.

Goedkoper
De nieuwe verzekering is ook aanzienlijk goedkoper dan het huidige ziekenfonds. De prijs daarvan was dit jaar nog 1.636 euro per verzekerde. Door hogere premies hebben de zorgverzekeraars de afgelopen jaren hun financiele buffers verstevigd. Ook hebben zij geld apart gezet voor een reclameoffensief. In het nieuwe stelsel moeten de verzekeraars met elkaar concurreren.