Dalende benzineprijs

Trend benzineprijs omlaag

Het lijkt erop dat de dalende trend daadwerkelijk wordt voortgezet. De benzineprijs is vanaf dinsdag 11 okt. weer terug op een waarde van 1,429 euro per liter euroloodvrij (bron: SHELL).

Dit niveau is gelijk aan het niveau op 20 september 2005. De hoogste prijs ooit in Nederland was 1,549 euro per liter, dat prijsniveau was bereikt op 3 september 2005 en heeft drie dagen standgehouden.

Uitdrukking in guldens

Om echt gevoel van de bal te krijgen en te behouden druk ik de benzineprijs nog steeds uit in guldens. Het huidige tarief (vr. 14 okt.) is nog steeds een hoge fl 3,149 per liter. Dat is nog steeds 23,81% boven het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar.

Wanneer ik nu met mijn auto en mijn gemiddelde verbruik naar Lisse ga vanuit Zoetermeer en dan weer terug, dan ben ik ruim 8 euro kwijt of 18,5 gulden.

Analyse in maanden

Onderstaande grafiek geeft de trend weer van de benzine per maand vanaf november 1995. De prijzen zijn omgezet in euro’s en je ziet duidelijk de dalende trend in oktober. Maar… wanneer komt er weer een natuurramp, politieke aanslag of slaapt iemand slecht. Bijna alles lijkt een negatieve invloed te hebben op de benzineprijs en niets een positieve.

Het doet me wel goed dat SHELL deels in Nederlandse handen is…

Groeten,
Vincent Schakel