Philips en Philips

Philips tegen Philips
Warner Philips en Frans Otten, achterkleinzoons van Philips-oprichter Anton Philips, introduceren halverwege volgend jaar een naar eigen zeggen superzuinige lamp. Met het product binden ze de strijd aan met het Philips-concern.

Via hun investeringsmaatschappij Tendris hebben ze een lamp laten ontwikkelen die ruim honderd maal zuiniger is dan de normale gloeilamp.
Dat laten ze in het vrijdag verschijnende ondernemersblad Sprout weten.

Concurrentie Philips
De lamp is gebaseerd op de zogeheten led-techniek, waarbij het licht niet door een gloeidraad, maar door bewegende elektronen wordt opgewekt.
De twee achterkleinzoons gaan ermee de concurrentie aan met het Philips-concern, dat vorige week voor 750 miljoen dollar zijn belang in het Amerikaanse Lumileds, gespecialeerd in de led-lamp, fors uitbreidde. De twee nazaten zouden niet veel meer op hebben met Philips, dat hun vaders in de raad van bestuur heeft gehad.
De salariëring van de top deugt niet en de huidige leiding van het concern wil geen enkele risico lopen, zo zeggen ze.