Benzineprijs 21-08-2005

De adviesprijs voor één liter euro loodvrij van SHELL staat momenteel op 1,425 euro. Hiermee staan we niet meer op de top van 1,439 euro per liter, maar toch is dit nog een indrukwekkende 25,84% boven de gemiddelde brandstofprijs vanaf november 1995.

In guldens
Wanneer we dit omrekenen naar de oude guldens, dan zien we een prijs staan van Fl. 3,14 (lijk op pi).

Prijs blijft oplopen
De laatste twee maanden lijkt de prijs zich iets te stabiliseren, er is echter geen overtuigende afvlakking of daadwerkelijke daling waar te nemen. Wel zien we een stijging van de prijs van een vat ruwe olie en een daling van de euro tov. de dollar. Beide stuwen de benzineprijs op termijn omhoog…

In onderstaande grafiek kan je zien dat de benzineprijs blijft toenemen over de jaren. Met name de vanaf begin 2004 is een stevige toename waarneembaar.

Overigens is tanken bij SHELL express, Tango of ANWB de moeite waard. Ik betaal nl. bij Tango hier in Zoetermeer 6 of 7 eurocent voordeliger. Geen wereldbedrag, maar wel de moeite waard.